Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Μαθητές έβαλαν τα γυαλιά σε μεγάλες βιομηχανίες και δημιούργησαν κράνος που θα σώσει ζωές

Μαθητές έβαλαν τα γυαλιά σε μεγάλες βιομηχανίες και δημιούργησαν κράνος που θα σώσει ζωές
Tα παιδιά δημιούργησαν ένα έξυπνο κράνος που συνδέεται με τη μοτοσυκλέτα και δεν επιτρέπει να ξεκινήσει η μηχανή εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του.
Με δική τους πρωτοβουλία, τα φοβερά αυτά παιδιά δημοσίευσαν δελτίο τύπου για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να παρουσιάσουν πιο αναλυτικά τον προϊόν τους!
Tα παιδιά συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εικονική Επιιχείρηση" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, στο οποίο συμμετέχουν ...
φέτος 130 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Τι αναφέρουν οι μαθητές που δημιούργησαν το ΗΕLM.E.T.
Η εμπειρία μοναδική!
Τα συναισθήματα απερίγραπτα!
...άλλη μια αποσκευή στα χέρια μας γεμάτη με εφόδια ζωής!
Περισσότερα για εμάς:
Είμαστε 20 μαθητές της B Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από την Καλαμάτα και με τη δράση μας ελπίζουμε να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που χάνονται καθημερινά στην άσφαλτο. Το εναρκτήριο λάκτισμα για εμάς έγινε τον Οκτώβρη του 2017 όπου μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην πόλη μας δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο οδηγώντας μηχανάκι και χωρίς να φοράνε κράνος.
Και επειδή, δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι τοπικό! αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την κοινωνική επιχείρηση Helm.e.t. που κύριο στόχο έχει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (ενηλίκων και ανηλίκων) στη χρήση κράνους και κατ’ επέκταση τη μείωση των ατυχημάτων που οφείλονται στην έλλειψη παιδείας πάνω στο θέμα αυτό.
Για να επιτύχουμε τα παραπάνω έχουμε θέσει δύο παράλληλους αλλά και συγκλίνοντες συνάμα προσανατολισμούς.
* Πρώτον, πραγματοποιούμε δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολεία αλλά και σε δημόσιους χώρους.
* Δεύτερον, σχεδιάζουμε και προωθούμε το "noctua kit". Το "noctua" αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενίσχυσης της ασφάλειας για τους αναβάτες δικύκλων, ένα έξυπνο σύστημα επικοινωνίας κράνους - μηχανής. Με απλά λόγια με την εγκατάσταση του noctua kit η μηχανή δε θα ξεκινά εάν ο οδηγός δε φορά το κράνος του.
πηγή:www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...