Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Θρήνος για τον νεαρό που βρήκε τραγικό θάνατο στον Όλυμπο


Τραγωδία στον Όλυμπο: Αυτός είναι ο νεαρός ορειβάτης που σκοτώθηκε σε χαράδρα
Σοκαρισμένοι είναι συγγενείς και φίλοι του άτυχου 26χρονου ορειβάτη Ηλία Δημητρίου, ο οποίος βρήκε χθες τραγικό θάνατο πέφτοντας σε γκρεμό 200 μέτρων στον Όλυμπο.
Ο 26χρονος είχε πάει μαζί με τον 25χρονο φίλο του Σ.Δ. για ορειβασία χθες κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». Ο άτυχος νεαρός έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων και βρήκε τραγικό θάνατο.
Οι δυο νέοι σπούδαζαν σε ιδιωτική σχολή στη Θεσσαλονίκη, τουριστικές επιχειρήσεις. Εκεί μάλιστα γνωρίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος ο οποίος έχασε τη ζωή του είχε ξαναπάει στο σημείο άλλες δύο φορές και ...
έπεισε και τον 25χρονο φίλο του να τον ακολουθήσει ο οποίος πήγαινε για πρώτη φορά.
oreivatis3
Άντρες από το πυροσβεστικό τμήμα της Κατερίνης και του Λιτοχώρου  έκαναν λόγο για ένα δύσβατο και παγωμένο μέρος. Όταν αντίκρισαν τον 25χρονο ο οποίος ήταν αυτός που κάλεσε την πυροσβεστική, όπως λένε, ήταν φοβισμένος και τραυματισμένος.
Ο 25χρονος νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Κατερίνης και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Σήμερα Κυριακή είχαμε άλλα δύο περιστατικά τραυματισμών στον Όλυμπο.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι που γράφει για το θάνατο του νεαρού φοιτητή είχαμε και άλλο ατυχές γεγονός με ορειβάτες στον Όλυμπο. Λίγο μετά τις 14:00 ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώση δύο ατόμων σε γκρεμό στην περιοχή «Κόψη Πάγος» του όρους Όλυμπος , η οποία απέχει 3,5 ώρες πεζοπορίας, από το καταφύγιο Πριόνια.
Αρχικά ενημερώθηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης εμέσω ασυρμάτου στις 13.32 από φίλο των ορειβατών, ο οποίος ανέφερε ότι μέλος της ομάδας τους είχε πτώση και πιθανόν να έφερε κατάγματα στα πλευρά του. Στην πορεία της επιχείρησης και πριν ακόμα προσεγγίσουν οι ομάδες, τραυματίστηκε και δεύτερος ορειβάτης, μέλος της ίδιας παρέας, επίσης λόγω πτώσης.
 Οι διασωστικές ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος, εντόπισαν τον Κ.Φ. 49 ετών και τον Κ.Κ. ετών 65 σε ορειβατικό μονοπάτι τραυματισμένους και τους μετέφεραν στη θέση Πριόνια προκειμένου να παραληφθούν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν  13 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης, Λιτοχώρου, και της 2ης ΕΜΑΚ και πέντε μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...