Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Πρέσπες: Οι εκθαμβωτικές λίμνες όπως… δεν τις έχετε δει ποτέ (φωτό)


Στις παρυφές της Ελλάδας, οι Πρέσπες μένουν ως μια ζωντανή απόδειξη της μεγαλοπρέπειας της φύσης. Η απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, την καθιστούν εγγύτερα στην περιβαλλοντική αγνότητα. Και φυσικά, κανείς δεν μπορεί να απαρνηθεί την απίστευτη ομορφιά τους.
Το φυσικό κάλλος της γωνιάς αυτής, όπου συναντώνται τρεις χώρες, είναι πραγματικά μοναδικό. Η Μεγάλη Πρέσπα ...
μοιράζεται σε Ελλάδα, Αλβανία και Σκόπια, ενώ η Μικρή ανήκει στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο μέρος της, και ένα μικρό τμήμα της στην Αλβανία.
Στη σκιά μεγάλων οροσειρών, οι Πρέσπες θεωρούνται από τους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης. Το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών καλύπτει έκταση 195 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περιλαμβάνει πέντε οικοσυστήματα.
Λίμνες και υγρά λιβάδια, καλαμιώνες και χωράφια, πυκνά δάση στις πλαγιές της περιοχής, όλα αυτά τα μαγευτικά μέρη είναι το καταφύγιο σπάνιων πουλιών και ψαριών, αρπακτικών, τρωκτικών και θηλαστικών, ενώ στον ορεινό όγκο του Βαρνούντα αλπικά λιβάδια «σφραγίζουν» τη μορφολογία της περιοχής.

Δείτε τις φωτογραφίες:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...