Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Τρεις χιλιάδες Κινέζοι φοιτητές μαθαίνουν ελληνικά μέσω διαδικτύου


Τη συνεργασία Αθήνας-Λευκωσίας για την ενδυνάμωση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό εξέτασαν ο υφυπουργός Εξωτερικών , αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ και ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Κώστας Καδής.
Ο Τέρενς Κουίκ επισήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ξένων Πανεπιστημίων που έχουν έδρα ελληνικών σπουδών και ότι σύντομα θα...
 διασυνδεθούν.
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το δημόσιο Πανεπιστήμιο Simon Fraser στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου η έδρα ελληνικών σπουδών -επιχορηγείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- είναι διασυνδεδεμένη με μερικές δεκάδες άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. «Αυτή τη στιγμή μόνο οι Κινέζοι φοιτητές είναι τρεις χιλιάδες και μέσω της διαδικτυακής ψηφιακής πλατφόρμας μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα από το Βανκούβερ σε πανεπιστημιακό επίπεδο», ανέφερε Τέρενς Κουίκ.
Επίσης, δήλωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών ενεργεί προς τον ΟΗΕ και την UNESCO, ώστε να κατοχυρωθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ασπάζεται την ιδέα και συστρατεύεται με την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη αυτού του στόχου.
«Στόχος είναι να μπορέσουμε με κοινά προγράμματα να διαφυλάξουμε όσο γίνεται πιο ψηλά τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια και κυρίως σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία, όπου πλέον οι απόδημοι είναι στην τέταρτη και πέμπτη γενιά και τη χάνουμε σιγά-σιγά τη γλώσσα», σημείωσε.
Ο Κύπριος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής υποστήριξε ότι εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας της ελλαδικής και της κυπριακής πλευράς με στόχο να ενώσουν δυνάμεις για την καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας στους ομογενείς, που τώρα φθάνουν στην τέταρτη γενιά. Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν πάρα πολύ συγκεκριμένες ιδέες για τις ενέργειες, που θα γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...