Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας: Καμία βλάβη στα αρχαία αντικείμενα από τον ψεκασμό Αφρικανής επισκέπτριας


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

«Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα» διαβεβαιώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σε σχέση με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε στις 10 Μαΐου του τρέχοντος έτους, στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών. 
Τότε, επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο υγρό τις λίθινες όχι αρχαίες βάσεις επιτύμβιων στηλών και εποπτικό υλικό της έκθεσης.
«Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα, ενώ ο εξοπλισμός της έκθεσης καθαρίστηκε αμέσως χωρίς το ...
ελαιώδες υλικό ν΄ αφήσει κατάλοιπα ή ίχνη», αναφέρεται στη σχετική σημερινή ανακοίνωση.
«Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα» διαβεβαιώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σε σχέση με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε στις 10 Μαΐου του τρέχοντος έτους, στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, όταν επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο υγρό τις λίθινες όχι αρχαίες βάσεις επιτύμβιων στηλών και εποπτικό υλικό της έκθεσης.
 «Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα, ενώ ο εξοπλισμός της έκθεσης καθαρίστηκε αμέσως χωρίς το ελαιώδες υλικό ν΄ αφήσει κατάλοιπα ή ίχνη», αναφέρεται στη σχετική σημερινή ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως, ασκήθηκε μήνυση κατ΄ αγνώστου και έκτοτε η ΕΛΑΣ διερευνά την υπόθεση, ενώ παράλληλα έγιναν επιπλήξεις και συστάσεις στο φυλακτικό προσωπικό».
Το περιστατικό στο μουσείο της Βεργίνας έφερε σήμερα στη δημοσιότητα το Βήμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μια αλλοδαπή επισκέπτρια εισήλθε στο χώρο του μουσείου κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους υπαλλήλους-φρουρούς του χώρου και ψέκασε με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών, δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες» στα αρχαία αντικείμενα. Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό μεγάλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...