Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Εκπνέει αύριο η προθεσμία για τα ανασφάλιστα οχήματα


Εκπνέει αύριο, Παρασκευή 14 Ιουλίου, η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες χιλιάδων οχημάτων για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Αμέσως μετά, τα νέα παράβολα που θα κληθούν να πληρώσουν για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους θα είναι κλιμακωτά, ανάλογα με το είδος και τον κυβισμό του ...
οχήματος και θα ξεκινούν από τα 100 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, ενώ θα φτάνουν μέχρι και τα 250 ευρώ για τα Ι.Χ. άνω των 1.000 κυβικών.
Μόλις 300 χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων ήταν αυτοί που έσπευσαν μέχρι και την τελευταία ημέρα του Ιουνίου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους για να γλιτώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ, έπειτα από την ανάρτηση των προστίμων στο TAXISnet.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η καταληκτική ημερομηνία είναι η 14η Ιουλίου, ενώ αμέσως μετά τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι κλιμακωτά, ανάλογα με το είδος και τον κυβισμό του οχήματος.
Τα νέα παράβολα θα διαμορφωθούν στα 100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250cc, στα 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα, στα 200 ευρώ για Ι.Χ. κάτω από 1.000cc και στα 250 ευρώ για τα υπόλοιπα Ι.Χ.
Στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου έχει καταγραφεί αύξηση περίπου 15% στην παραγωγή ασφαλίστρων, αλλά σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο ποσοστό δεν μπορεί να καλύψει τους περίπου 800 χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που «φαίνονται» στο σύστημα ως ανασφάλιστοι.
Πάντως στην τροπολογία που θα προωθήσει άμεσα η υφυπουργός Οικονομικών θα υπάρχει σχετική διάταξη που θα προβλέπει την διαγραφή των αρχικών παραβόλων που είχαν σταλεί, καθώς και την επιστροφή των χρημάτων σε περίπου 9 χιλιάδες φορολογούμενους που είχαν ήδη πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ από τις πρώτες ημέρες μετά την αποστολή τους.
πηγή: .aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...