Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Προθεσμία στους αγρότες για τακτοποίηση των εκτάσεών τους


Η ταυτοποίηση της έκτασης απαιτείται μόνο με την προσκόμιση του τοπογραφικού διαγράμματος.
Δέκα ημέρες προθεσμία έχουν οι αγρότες προκειμένου να τακτοποιήσουν την έκτασή τους και να διασφαλίσουν την επιδότησή τους στον βαθμό που τα αγροτεμάχιά τους εμφανίζονται να έχουν επικάλυψη με δασική έκταση. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ... «Ναυτεμπορική» με βάση τη σχετική ΚΥΑ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι ενστάσεις θα περάσουν από τον έλεγχο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) προκειμένου να διασταυρωθεί ότι η έκταση είναι ενταγμένη στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποβολής Δηλώσεων (ΟΣΔΕ) κατά την περίοδο 2014-2017.  

Συγκεκριμένα, με βάση την ΚΥΑ «δεν απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης ένταξης της έκτασης στο ΟΣΔΕ, αλλά ταυτοποίηση της έκτασης μόνο με την προσκόμιση του τοπογραφικού διαγράμματος». 

Σημειώνεται ότι η Εθνικό Κτηματολόγιο δημιουργεί εφαρμογή, στην οποία έχει πρόσβαση η Δασική Υπηρεσία, προκειμένου η τελευταία να διαπιστώνει εάν το εξαρτημένο τοπογραφικό που προσκομίζεται και αφορά την έκταση περιέχεται εντός του ευρύτερου γεωχωρικού περιγράμματος των εκτάσεων που έχουν ενταχθεί στο ΟΣΔΕ, τόσο κατά το τρέχον έτος όσο και την τελευταία τριετία (2014-2015- 2016).

Συνοπτικά,όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», με βάση και τις προηγούμενες διατάξεις που νομοθετήθηκαν πρόσφατα, ισχύουν τα εξής:

Εφόσον η έκταση έχει χαρακτηριστεί ΔΑ ( δηλαδή αυτές που το 1945 ήταν δασικής μορφής και σήμερα είναι αγροτικές) ή ΧΑ (πρώην χορτολιβαδική και τώρα αγροτική) και δεν είναι ιδιωτικό χορτολίβαδο, τότε οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν έως τις 27/7/2017 να υποβάλλουν αίτηση ατελώς στο Δασαρχείο της περιοχής τους:

- είτε για εξαγορά της έκτασης εφόσον η εκχέρσωση έχει γίνει προ του 1975,

- είτε για χρήση (έγκριση επέμβασης) της έκτασης εφόσον η εκχέρσωση έχει γίνει μέχρι το 2007

Εάν επιθυμούν να αιτηθούν την εξαγορά, τότε θα χρειαστεί να υποβάλλουν στο Δασαρχείο:

- Αίτηση εξαγοράς

- Τοπογραφικό διάγραμμα με συντεταγμένες κορυφών, βασιζόμενες στο Εθνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς (ΕΓΣΑ 87)

- Αποδεικτικό χρήσης της έκτασης προ του 1975

Εάν θέλουν να αιτηθούν έγκριση επέμβασης, τότε θα χρειαστεί να υποβάλλουν στο Δασαρχείο:

- Αίτηση χρήσης

- Τοπογραφικό διάγραμμα με συντεταγμένες κορυφών, βάσει του Εθνικού Γεωδαιτικού Συστήματος Αναφοράς (ΕΓΣΑ 87
)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...