Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Είστε αδειούχοι; Μάθετε που θα κάνετε φθηνές διακοπές!


Παρά την πληρότητα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, ο εσωτερικός τουρισμός είναι αποκαρδιωτικός, με τους Έλληνες να επιλέγουν συγγενικά και φιλικά σπίτια για διακοπές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι Ελληνες έχουν περιορίσει τις διακοπές τους αυστηρά σε 4ήμερες-5ήμερες αποδράσεις, αναζητώντας σε πολλές περιπτώσεις all inclusive λύσεις για φθηνότερες διακοπές.
Μέχρι τις 20 Αυγούστου οι δυνατότητες για προσφορές είναι...
 ανύπαρκτες, λόγω της πληρότητας που σχεδόν σε όλη τη χώρα αγγίζει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το 100%, συνεπώς η καλύτερη επιλογή με… ελπίδες για να φθηνότερες διακοπές, είναι ουσιαστικά από… Σεπτέμβρη, όταν και οι τιμές πέφτουν.
Ακολουθούν μερικοί προορισμοί με προσιτές τιμές
Λακωνία
Ένας νομός γεμάτος διαφορετικές εικόνες και χρώματα, μόλις 3,5 ώρες από την Αθήνα. Η Λακωνία αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες, με εύκολη και φθηνή οδική πρόσβαση σε σχέση με αντίστοιχης απόστασης άλλα μέρη. Ετσι μία οικογένεια μπορεί να μειώσει αρκετά τα έξοδα μεταφοράς της έχοντας το δικό της Ι.Χ. και να επωφεληθεί των ικανοποιητικών τιμών αναλόγως των απαιτήσεων που υπάρχουν. Εκτός της μαγευτικής και δημοφιλούς καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς, όποια περιοχή και αν επιλέξει κάνεις για διαμονή μπορεί να βρει πλήθος μονάδων με δίκλινα από 40 ευρώ και μπορεί να την αξιοποιήσει ως βάση για απίστευτες εξορμήσεις τόσο στο νομό όσο και στα νησιά που είναι διπλά του: Ελαφόνησος, Κύθηρα, Αντικύθηρα. Η περιοχή του Ζάρακα με το πανέμορφο χωριό Κυπαρίσσι θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε αιγαιοπελαγίτικο νησί. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Διρού, αλλά και το ιδιαίτερο για τα χρώματά του σπήλαιο Καστανιάς, ενώ το αναρριχητικό πάρκο Κάβο Μαλιά είναι πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Ο Σεπτέμβρης κρύβει ζεστές θάλασσες και μαγευτικές παραλίες κυρίως προς Μάνη, ενώ αρκετά οικονομικές είναι οι τιμές στα εστιατόρια, με την τοπική γαστρονομία να είναι φοβερή: ο καρβουνιώτικος κόκορας είναι μοναδικός!
Κίσσαμος
Αν και η Κρήτη είναι από τους πιο αναπτυγμένους τουριστικά προορισμούς, ταυτόχρονα κρύβει μέσα της περιοχές-διαμάντια, απαράλλακτες στο πέρασμα του χρόνου. Το δυτικότερο σημείο του νησιού, η περιοχή της Κισσάμου, είναι γνωστή για τις παραλίες που φιλοξενεί, από τις πιο ωραίες στην Ελλάδα, όπως ο Μπάλος, το Ελαφονήσι και η Φαλάσαρνα, από τις οποίες περνάει σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών που επισκέπτονται το νησί, είναι όμως ταυτόχρονα και πανέμορφο σημείο για διαμονή. Το δυτικότερο άκρο της Κρήτης έχει το δικό του χρώμα και αν και βρίσκεται σε ανάπτυξη έχει χωριά ανέγγιχτα που διατηρούν την αυθεντικότητα του τόπου, με αποτέλεσμα όσοι έχουν επενδύσει στον τουρισμό στην περιοχή αυτή να προσπαθούν να κρατούν το ίδιο ύφος και ποιότητα. Η Κίσσαμος μετά την περίοδο αιχμής του 15Αυγουστου έχει δωμάτια για όλα τα βαλάντια μόλις 20 λεπτά από τα Χανιά, με μαγευτικά επισκέψιμα χωριά (Καλυβιανή, Σχηνάρι), ενώ και το Καστέλι της Κισσάμου έχει τη δική του ξεχωριστή γραφικότητα. Στην αραιοκατοικημένη αυτή περιοχή θα βρει κανείς τις πιο αυθεντικές ταβέρνες που το κάθε δείπνο που προσφέρουν είναι από πρώτες ύλες από τους κήπους, τα μποστάνια, τα λιοτρίβια και τους στάβλους τους.
Πρέβεζα
Πάλι με απόσταση μόλις 3 ωρών από την Ιόνια Οδό, η Πρέβεζα έχει να προσφέρει εξαιρετικές επιλογές με την καλύτερη σχέση προσφοράς-ποιότητας. Με 58 χιλιόμετρα ακτογραμμή από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα, ο Ελληνας ταξιδιώτης έχει περισσότερες από 130 επιλογές διαμονής που μαζί με αξεπέραστες παραλίες θα μπορεί να συνδυάσει εκδρομές στο μεγαλύτερο υγροβιότοπο της Ελλάδας και τον Βαλκανίων, τον Αμβρακικό Κόλπο, και σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, όπως στην αρχαία Νικόπολη, στην Κασσιώπης, στο νεκρομαντείο Αχέροντα και το αρχαίο Ορραον. Η Πρέβεζα είναι ιδανική επιλογή και για μονοήμερες διακοπές σε πιο ακριβούς ελληνικούς προορισμούς, όπως είναι οι Παξοί και η Κέρκυρα, ενώ βρίσκεται μόλις μισή ώρα από τη Λευκάδα και 45 λεπτά από τα Σύβοτα. Και αυτός ο νομός έχει πολύ οικονομική γαστρονομία με πολλά οικογενειακά ταβερνάκια και στην πόλη και στα χωριά, ενώ φημίζεται για τους ουζομεζέδες του λόγω του Αμβρακικού: σαρδέλα, γαρίδα γάμπαρη και κουτσομούρα είναι οι τοπικές σπεσιαλιτέ. Η Πρέβεζα έχει καλό αστικό δίκτυο συγκοινωνιών για τις κοντινές παραλίες, ενώ οι ακτές της είναι για όλα τα γούστα. Τα δίκλινα ξεκινούν από 35 ευρώ και ανεβαίνουν οι τιμές ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου. Στις οργανωμένες παραλίες του νομού δεν πληρώνει ο επισκέπτης ξεχωριστή τιμή για τις ξαπλώστρες.
Μεσσηνία
Η πανέμορφη Μεσσηνία περιμένει τους επισκέπτες της με πολύ οικονομικές τιμές, σε ένα ταξίδι από την Αθήνα μόλις 2,5 ωρών. Εκατοντάδες είναι οι επιλογές σε φθηνή διαμονή, κυρίως σε οικογενειακά καταλύματα, σε όλη την ακτογραμμή των 140 χιλιομέτρων της. Οι τιμές ξεκινούν από 40 ευρώ και εδώ όμως η διαμονή θα είναι δυνατή μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Η μεσσηνιακή Μάνη, η λεγόμενη και Αποσκιερή ή Εξω, συνδυάζει πράσινα τοπία και όμορφες ακτές, ενώ τα ορεινά της χωριά έχουν ένα μαγευτικό χρώμα, Το μεσσηνιακό πόδι κρύβει εκατοντάδες παραλίες, στις οποίες και εκεί δεν πληρώνεις ξεχωριστά τις ομπρέλες. Μοναδικά σημεία για διαμονή μπορεί να είναι η παραλία του Μπούκα, το Πεταλίδι, οι Χράνοι, ο Αγιος Ανδρέας με φοβερά πανηγύρια και εκδηλώσεις όλη τη θερινή σεζόν.
Η ενετικής ομορφιάς Κορώνη και η Φοινικούντα προσφέρονται για παραθερισμό ξεχωριστά, όπως επίσης και η Τριφυλία, το Καλό Νερό, η Μαραθούπολη, η Κυπαρισσία. Αν κανείς επιλέξει να μείνει στηΝ Καλαμάτα, μία πόλη γεμάτη ζωή και χρώμα, θα έχει δίπλα του σε απόσταση αναπνοής δεκάδες οργανωμένες και ελεύθερες παραλίες για όλα τα γούστα, όπως στο χωριό Κιτριές.
Αρκαδία
Η Αρκαδία των τεσσάρων εποχών ευνοείται από τον εσωτερικό τουρισμό τα τελευταία χρόνια λόγω της κοντινής της απόστασης με τη μητροπολιτική Αθήνα και την οικονομία που μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες από τη φθηνή διαμονή και τα λιγότερα έξοδα στη μεταφορά σε σχέση με άλλα μέρη. Είναι ένας σύντομος και ασφαλής προορισμός που συνδυάζει γραφικά χωριά και παραθαλάσσια μέρη. Τόσο τα χωριά του Μαινάλου όσο και του Πάρνωνα προσφέρουν δεκάδες δραστηριότητες, όπως το πιστοποιημένο μονοπάτι του Μαίναλου, δεκάδες μουσεία εστιασμένα στη μοναδικότητα του τόπου: για την αργυροχρυσοχοΐα, τη βυρσοδεψία, τον μπαρουτόμυλο, σε συνδυασμό με τη γραφικότητα του τόπου και την περίφημη τσακωνική αρχιτεκτονική. Ακόμα και οι πιο χειμερινοί προορισμοί όπως η Δημητσάνα, Η Στεμνίτσα, ο Πραστός και τα αμφιθεατρικά Λαγκάδια τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού είναι υπερπλήρη λόγω των καλών τιμών, της εξαιρετικής γαστρονομίας και των δραστηριοτήτων που προσφέρουν. Εξαιρετικές επιλογές είναι τα παραθαλάσσια χωριά όπως το Αστρος Κυνουρίας, ο Τυρρός και το Λεωνίδιο.
Πηγή: eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...