Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΣΟΚ! Ελβετία:Ζευγάρι εξαφανισμένο για 75 χρόνια εντοπίστηκε σε παγετώνα


Όπως μεταδίδουν ελβετικά μέσα, στο ελβετικό καντόνι του Βαλαί, η τήξη ενός παγετώνα είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν στο φως τα παγωμένα πτώματα ενός ζευγαριού Ελβετών που είχαν εξαφανιστεί πριν από 75 χρόνια στις Άλπεις.
Σύμφωνα με δήλωση της Αστυνομίας του καντονιού του Βαλαί, τα πτώματα έφεραν ταυτότητα και είχαν εντοπιστεί την περασμένη εβδομάδα σε υψόμετρο 2.165 μέτρων από ... έναν εργάτη στον παγετώνα Τσανφλερόν κοντά στο λιφτ ενός χιονοδρομικού πάνω από το θέρετρο Λε Ντιαμπλερέ.   

Ο Μαρσελέν και η Φρανσίν Ντιμουλέν,όπως αναφέρει το pronews.gr, γονείς επτά παιδιών  είχαν πάει ν’ αρμέξουν τις αγελάδες τους σ’ ένα λιβάδι πάνω από το χωριό Σαντολέν  στο ελβετικό καντόνι του Βαλαί το Δεκαπενταύγουστο του 1942.

«Τα πτώματα βρέθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα που φορούσαν ρούχα από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας λιφτ και τηλεφερίκ Γκλέισιερ 3000, Μπέρνχαρντ Τσάννεν.

Ο 40χρονος τότε Μαρσελέν Ντιμουλέν ήταν τσαγκάρης ενώ η 37χρονη σύζυγός του Φρανσίν, ήταν δασκάλα. Άφησαν πίσω τους 5 γιούς και 2 κόρες.

Το σώματά τους είχαν διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση εντός του παγετώνα και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα είχαν μείνει ανέπαφα», προσέθεσε ο Τσάννεν.

Θα διεξαχθεί ωστόσο εξέταση DNA για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους.

«Θεωρούμε ότι μπορεί να έπεσαν σε κάποια ρωγμή όπου και παρέμειναν για ολόκληρες δεκαετίες. Όταν ο παγετώνας υποχώρησε, αποκαλύφθηκαν τα σώματά τους», δήλωσε ο Τσάννεν στην καθημερινή εφημερίδα Tribune de Geneve,όπως αναφέρει το pronews.gr.

«Όλη μας τη ζωή τους αναζητούσαμε, δε σταματήσαμε ποτέ. Πιστεύαμε ότι δε θα μπορέσουμε να τους κηδέψουμε όπως τους άξιζε», δήλωσε η 79χρονη κόρη του ζευγαριού Ιντρί-Ντιμουλέν ,στην καθημερινή εφημερίδα της Λωζάνης, Le Matin.

«Μπορώ να πω ότι μετά από 75 χρόνια αναμονής τα νέα αυτά  με κάνουν να αισθάνομαι πολύ ήρεμη», προσέθεσε.

«Ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα μου πήγε μια τέτοια εκδρομή μαζί του. Ήταν συνέχεια έγκυος και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που απαιτεί η ανάβαση σ’ έναν παγετώνα», δήλωσε η Ιντρί-Ντιμουλέν.

«Μετά την εξαφάνισή τους, εμείς τα παιδιά μοιραστήκαμε σε διάφορες οικογένειες. Εγώ ήμουν τυχερή και έμεινα με τη θεία μου. Ζούσαμε όλοι στην ίδια περιοχή αλλά αποξενωθήκαμε μεταξύ μας», προσέθεσε.

«Δε θα φορέσω μαύρα στην κηδεία. Πιστεύω ότι θα ταίριαζε περισσότερο το άσπρο καθώς συμβολίζει την ελπίδα που ποτέ δεν έχασα», είπε κλείνοντας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...