Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Θύμος Αδένας: Μάθετε τι θα Συμβεί αν Τρίψετε αυτό το Σημείο του Σώματος σας για 30 Δευτερόλεπτα


Γνωρίζατε ότι είναι δυνατόν χρησιμοποιώντας μια απλή τεχνική να ξεμπλοκάρετε τη ροή ενέργειας στο σώμα σας; Ο θύμος αδένας είναι ένας μικρός ενδοκρινής αδένας . Ετυμολογικά η λέξη θύμος λέγεται ότι προέρχεται από το φυτό θυμάρι (ομοιότητα σχήματος του θύμου) είτε από την λέξη θυμός δηλαδή διάθεση. Παρακάτω στο άρθρο μας θα μοιραστούμε μια απλή μέθοδο για την τόνωση αυτού του αδένα.

Ο θύμος αδένας που ονομάζετε και «αδένας τη ευτυχίας» είναι ένα κεντρικό όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο θύμος αδένας ανατομικά βρίσκεται κάτω ...

από το στέρνο, γειτονεύει προς τα πάνω με κατώτερο μέρος του θυρεοειδή αδένα και χρησιμεύει στη μείωση της αρνητικής ενέργειες και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Πως μπορούμε να επωφεληθούμε από τις λειτουργίες του θύμου αδένα;

Στη βάση του λαιμού, ακριβώς πάνω από το στέρνο, υπάρχει μια εσοχή στην οποία πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δώσει σημασία. Εκεί βρίσκεται ο ο θύμος αδένας, το λεγόμενο «όργανο της ευτυχίας». Ο Θύμος αδένας εξακολουθεί να αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των 2 ετών. Ο Θυμός εξακολουθεί να μεγαλώνει έως και την ήβη όπου το βάρους του φτάνει τα 35g. Μετά την ήβη ο αδένας υποστρέφει ανατομικά και λειτουργικά.

Παρά το γεγονός αυτό την ανάπτυξη του αδένα σταματά αμέσως μετά την εφηβεία, συνεχίζει να είναι ενεργός και να συνεργάζεται άμεσα με το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτός ο αδένας μεγαλώνει όταν είμαστε χαρούμενοι, ενώ μειώνει το μέγεθός τους όταν είμαστε στρεσσαρισμένοι. Η αγάπη και το μίσος είναι δύο από τα συναισθήματα που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του, σαν μια νόσος, μειώνοντας την ικανότητά του να καταπολεμήσει τις απειλές του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κατά τη διάρκεια περιόδων έντονου στρες ο θύμος αδένας μειώνει
το μέγεθος και τις λειτουργίες του. Με την τόνωση του για 20-30 δευτερόλεπτα, μπορούμε να απελευθερώσουμε την ενέργεια που συγκρατεί και να ενισχύσουμε την ενεργειακή δόνηση στο σώμα μας. Για άμεση απελευθέρωση ενέργειας, χτυπήστε ελαφρά το σημείο στο οποίο βρίσκεται με το δάχτυλο σας για 20 δευτερόλεπτα, κρατώντας σταθερό ρυθμό και παίρνοντας βαθιές αναπνοές.

Έτσι, όταν αισθανόμαστε αγχωμένοι ή άτονοι μπορούμε να χαλαρώσουμε κάνοντας μασάζ στον θύμο αδένα. Αυτό θα προκαλέσει μια αίσθηση γαργαλιτού στο σώμα μας και μια αίσθηση θετικότητας. Αυτό μπορεί να μη συμβεί άμεσα, αλλά με καθημερινή άσκηση μπορείτε να πετύχετε τη γρηγορότερη εμφάνιση των αποτελεσμάτων.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

πηγή:www.hippieteepee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...