Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Συνταγή: Νόστιμο σπιτικό κεμπάπ


Αγαπημένο πιάτο το κεμπάπ. Πως θα το φτιάξετε μόνοι σας.

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά

-250 γρ. μοσχαρίσιο (από χτένι)
-250 γρ. κιμά χοιρινό (από σπάλα)
-1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο...
-2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
-2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο
ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο ξερό τριμμένο
-1/4 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
-1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο και σουρωμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
-3 κουτ. σούπας τσίπουρο
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο σε μπολ. Αλατοπιπερώνουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα (ή και περισσότερο) να δέσουν οι γεύσεις. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεμπάπ, υπολογίζοντας για το καθένα από μία μεγάλη κουταλιά μείγματος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κεμπάπ για 4 λεπτά συνολικά το καθένα. Τα μεταφέρουμε αμέσως στο ταψί και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με λίγο λεμόνι και προαιρετικά με πρόβειο γιαούρτι.
Από το thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...