Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Γαμήλιες αναποδιές για γέλια και... γερά νεύρα


Σίγουρα ένας γάμος είναι ένα ευτυχές γεγονός, όμως δεν μπορούν όλα να πηγαίνουν όπως ακριβώς τα έχει σχεδιάσει το ζευγάρι...

Τα γλυκά μου
Τα παιδάκια είναι πάντα χαρά και έχουν τις περισσότερες φορές τον τρόπο να ζωντανεύουν κάθε περίσταση με τα γέλια και την ανεμελιά τους. Αλλά δεν είναι σίγουρα το ίδιο χαριτωμένα όταν ... στην ησυχία της εκκλησίας τα καπελώνουν τα λόγια του παπά φωνάζοντας «θέλω τσίσα μου, θέλω τσίσα μου». Αλλά ναι, μπορεί και να συμβεί. Ούτε μπορείτε να το προβλέψετε ούτε και υπάρχει λόγος να νευριάσετε ή να στεναχωρηθείτε. Καλό θα ήταν όμως η μαμά του, ο μπαμπάς του, η γιαγιά, κάποιος τελοσπάντων να το βγάλει έξω.

Με τη γλύκα μείναμε
Η δεξίωση του γάμου είναι ένα καλά οργανωμένο κονσέρτο όπου αν κάποιος ξεχαστεί γίνονται «παραφωνίες». Η πιο συνηθισμένη παράλειψη είναι να μην σερβιριστεί ποτέ η τούρτα στους καλεσμένους και το ζευγάρι να μην το αντιληφθεί κατά την διάρκεια της βραδιάς. Μπορεί να το ανακαλύψει όταν οι περισσότεροι θα έχουν φύγει ή την επομένη που θα τους καλέσουν από το catering. Προνοήστε να έχετε στην επίβλεψη ένα δικό σας άνθρωπο που θα τσεκάρει τέτοιου είδους λεπτομέρειες και θα επιλύνει κάθε πρόβλημα χωρίς όμως να σας αποσπά. Ας απολαύσετε την ημέρα σας και μαθαίνετε το παρασκήνιο την επομένη.

Όταν το αλκοόλ μιλά
Το να μεθύσουν κάποιοι από τους καλεσμένους σας είναι αναμενόμενο - ειδικά αν έχετε open bar, που είναι η τελευταία μόδα. Ευτυχώς ορισμένοι μεθούν ευχάριστα ρίχνοντας στο χορό και τα γέλια και δυστυχώς ορισμένοι άλλοι επιδίδονται σε drama queen συμπεριφορές, φασαρίες και γενικά ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Ψυχραιμία και πάλι μην ασχοληθείτε εσείς. Θα βρεθούν σίγουρα οι πιο ψύχραιμοι και ετοιμοπόλεμοι που θα περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα. Φροντίστε μόνο μέσα στα «αναρχικά στοιχεία» να μην βρίσκεται ο γαμπρός. Αν ξέρετε ότι ο σύζυγος σας αντιδρά άσχημα όταν πίνει κάντε μια συμφωνία πριν την ημέρα του γάμου να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ - ελπίζοντας ότι θα το σεβαστεί!
Από τις αγαπημένες παρεμβάσεις των γονιών στα του γάμου 
είναι η μουσική λίστα.
Του χωρισμού η ώρα
Έχετε κανονίσει τα πάντα με τους κουμπάρους σας, ένα φιλικό ζευγάρι που εσείς τους είχατε κάνει το συνοικέσιο. Λίγο πριν το γάμο ένας ξαφνικός χωρισμός διαιρεί το ζεύγος των κουμπάρων σε δυο αυτόνομες μονάδες! Ποία η θέση σας;; Καταρχάς, σίγουρα πρόκειται για μια… position difficile. Αλλά επειδή σε αυτήν την χρονική στιγμή δεν χωρούν συναισθηματισμοί ας επικαλεστούμε τη λογική. Θα κρατήσετε ως κουμπάρο τον πιο παλιό της παρέας ή αυτόν που θέλετε - αν ο άλλος συμφωνήσει να αποχωρήσει. Διαφορετικά, θα περάσετε στον επόμενο υποψήφιο βγάζοντας από τη δύσκολη θέση τους αρχικούς επιλαχόντες και εσάς βεβαίως. Και όχι δεν είναι γρουσουζιά για το γάμο σας. Είναι χαζό να σκέφτεστε έτσι. Αυτά συμβαίνουν και δεν χρειάζεται να τους δίνουμε παραπάνω αξία. Φτου φτου μακριά από εμάς το κακό. Αν πάλι κάποια από τις φίλες σας ή κάποιος φίλος σας χωρίσει και η πρόσκληση που είχατε ετοιμάσει είναι για δυο δεν είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί.

A dj saved my wedding
Από τις αγαπημένες παρεμβάσεις των γονιών στα του γάμου είναι η μουσική λίστα. Τσάμικα, καλαματιανά, νησιώτικά. Χαμός! Έχετε δυο επιλογές: να τους κόψετε τον αέρα εξ' αρχής ξεκαθαρίζοντας ότι θα παίξετε το πολύ 10 τραγούδια αυτού του είδους ή να πάτε με τα νερά τους. Αυτό ίσως να έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι από τους φίλους σας να βαρεθούν από νωρίς και να αρχίζουν να αποχωρούν. Φροντίστε να έχετε ένα back up πρόγραμμα - και φυσικά έναν ευέλικτο dj - για να αλλάξει τους ρυθμούς της βραδιάς και ψήστε όλους σας τους φίλους να παρασύρουν στο χορό τους θείους και τις θείες σας. Το πάρτυ θα μείνει αξέχαστο σε όλους. Από τις βασικές προϋποθέσεις για να έχετε τον έλεγχο της μουσικής επένδυσης της δεξίωσης σας είναι να μην επιτρέψετε στους γονείς σας να καλύψουν το κόστος του dj. Αν πληρώσουν θα έχουν λόγο και εσείς απλά θα πρέπει να το σεβαστείτε.
Θα μπορούσε αυτό το θέμα να μην έχει τελειωμό. Αλλά για όλα τα παραπάνω και για όλα τα υπόλοιπα απίθανα που μπορούν να συμβούν μην στεναχωριέστε καθόλου. Αντιμετωπίστε τα με χιούμορ και μόνο με χιούμορ - όσο γίνεται τελοσπάντων ανάλογα το είδος της αναποδιάς. Έπειτα, όπως λέει και η σοφή λαϊκή ρήση «αυτά θα έχουμε να θυμόμαστε!».             

Από το gamos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...