Τρίτη 23 Μαΐου 2017

3 φυσικοί τρόποι για την καταπολέμηση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (καούρα)

Αποτέλεσμα εικόνας για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση συμπτώματα
Γράφει: Michael Ravensthorpe

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια κοινή ιατρική κατάσταση στην οποία τα πεπτικά οξέα ανεβαίνουν από το στομάχι στον οισοφάγο. Αυτό ερεθίζει τον οισοφάγο (συνδέει το φάρυγγα με το στομάχι), με αποτέλεσμα ένα αίσθημα καψίματος, που στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 48 ώρες.
Ενώ η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αποτελεί σπάνια ένα σοβαρό θέμα, πάντα είναι δυσάρεστη και μπορεί να καταστρέψει τις ζωές των ανθρώπων, που υποφέρουν από ...
χρόνιες καταστάσεις. Στην πραγματικότητα τα φάρμακα για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μία βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο στις ΗΠΑ. Ωστόσο αυτά τα φάρμακα σχεδόν πάντα φτιάχνονται από μη φυσικά συστατικά και συχνά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που διορθώνουν μακροπρόθεσμα. Ευτυχώς η φύση μας έχει εφοδιάσει με αρκετές φυσικές θεραπείες για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και μπορούν να την θεραπεύσουν πολύ πιο φυσικά και ήπια από τις βιομηχανίες φαρμάκων.

Μαγειρική σόδα

Είναι δύσκολο να βρείτε ένα προϊόν διατροφής που να έχει τόσες πολλές χρήσεις όπως η μαγειρική σόδα ή αλλιώς όξινο ανθρακικό νάτριο (sodium bicarbonate). Αυτή η διαλυτή λευκή ένωση, που έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από την αρχαία Αίγυπτο, χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν με επιτυχία αποσμητικά, οδοντόπαστες, καθαριστικά προσώπου και απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων. Ωστόσο η μαγειρική σόδα είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, αφού η αλκαλική της δράση μπορεί να εξουδετερώσει την περίσσεια του στομαχικού οξέος σε χρόνο μηδέν.
Για να χρησιμοποιήσετε την μαγειρική σόδα για το σκοπό αυτό, διαλύστε ένα κουταλάκι του τσαγιού σε μία κούπα ζεστό νερό και πιείτε το μίγμα σιγά-σιγά. Υπάρχει πιθανότητα να έχετε κάποια ρεψίματα, καθώς η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο νερό, απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, που προκαλεί ένα εντυπωσιακό άφρισμα.

Μηλόξυδο

Ίσως να φαίνεται παράξενο που συστήνεται ένα εξαιρετικά όξινο προϊόν όπως το μηλόξυδο για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από περίσσεια στομαχικού οξέος, αλλά πραγματικά έχει αποτέλεσμα. Μία θεωρία είναι ότι το οξικό οξύ στο ξύδι μειώνει την οξύτητα του στομάχου (δηλ. αυξάνει το ph του), καθώς είναι λιγότερο όξινο από το υδροχλωρικό οξύ. Μία άλλη θεωρία είναι ότι το οξικό οξύ μπορεί να ρυθμίσει και να διατηρήσει το στομαχικό οξύ σε ένα επίπεδο ph περίπου στο 3, που είναι αρκετά ισχυρό για να συνεχίσει η πέψη του φαγητού, αλλά πολύ ήπιο για να επιδεινώσει τον οισοφάγο.
Ανακατέψτε 2 ή 3 κουταλάκια του τσαγιού μαγειρικής σόδας σε μια κούπα με ζεστό νερό και πιείτε το. Μερικά άτομα αναφέρουν ότι η κατανάλωση αυτού του μίγματος πριν από ένα βαρύ γεύμα, αποτρέπει την εμφάνιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης στην συνέχεια.

Ρίζα τζίντζερ

Τα γαστρεντερικά οφέλη της ρίζας τζίντζερ είναι γνωστά εδώ και αιώνες και παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για τις περιπτώσεις, που σχετίζονται με το στομάχι όπως ναυτία, δυσπεψία και πρωινή αδιαθεσία. Αυτό συμβαίνει επειδή το τζίντζερ περιέχει ενώσεις παρόμοιες με τα ένζυμα, που βρίσκονται στο πεπτικό μας σύστημα. Το τζίντζερ λόγω της ικανότητας του να μειώνει το στομαχικό οξύ είναι ιδανικό επίσης για την αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
Παρά το γεγονός ότι το τζίντζερ μπορεί να καταναλωθεί «ως έχει», οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να το καταναλώσουν ως τσάι. Για να φτιάξετε τσάι, μουλιάστε την ρίζα (ή αναμείξτε σκόνη τζίντζερ) σε μια κούπα με ζεστό νερό και πιείτε το μόλις κρυώσει.
Πηγή: www.naturalnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...