Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Το κέντρο της Μελβούρνης για ένα βράδυ χόρεψε μόνο ελληνικά! (βίντεο)


Το κέντρο της Μελβούρνης για ένα βράδυ χόρεψε μόνο ελληνικά! (βίντεο)
Υπολογίζεται ότι σήμερα στη Μελβούρνη, αυτό το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Αυστραλίας, κατοικούν μετανάστες από περισσότερες από 140 χώρες. Έτσι η πρωτεύουσα της πολιτείας της Βικτώριας είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, γεγονός που επιθυμεί να αναδείξει και ο δήμος Μελβούρνης.
Από το 2012 μία φορά το μήνα, και συγκεκριμένα κάθε ...
πρώτη Παρασκευή, διοργανώνει το «First Friday Dance Club», μια ανοιχτή εκδήλωση που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους να πάρουν μια… μυρωδιά από παραδοσιακούς χορούς που έφεραν μαζί τους οι μετανάστες, αλλά και να μυηθούν στα σύγχρονα χορευτικά είδη.
Για μια ακόμα φορά, λοιπόν, ήρθε η σειρά της Ελλάδας και ο δήμος κάλεσε όλο τον κόσμο σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης, τη γέφυρα Κουίνς πάνω από τον ποταμό Γιάρα.
Βοηθός» για αυτό το ταχύρρυθμο μάθημα ελληνικών χορών ήταν ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος «Ο Περικλής». Καθοδηγητής ο νεαρός χορευτής Βασίλης Τσιάλκος, ο οποίος με φορεσιά Μακεδονομάχου και το… απαραίτητο μικρόφωνο για να ακούγεται παντού, έδειξε από τα βήματα, με το συρτάκι να έχει την τιμητική του.
  
πηγή:pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...