Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Σουβλάκια αρνιού σε κρούστα μπαχαρικών



Μια πρωτότυπη συνταγή για ένα διαφορετικό σουβλάκι.

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά

-1 κιλό μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο
Για τη μαρινάδα...


Αποτέλεσμα εικόνας για σουβλακι αρνιου με κρουστα μπαχαρικων


-2 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών (κύμινο, κάρι, κόλιαντρο, καπνιστή πάπρικα, τζίντζερ)
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-1 κλωναράκι θυμάρι
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας ξίδι
-2 δαφνόφυλλα σπασμένα σε μικρά κομμάτια
-1 μοσχολέμονο (τον χυμό και το ξύσμα του)
-αλάτι
Για το πανάρισμα
-1 κουτ. σούπας από το ίδιο μείγμα μπαχαρικών
-1 φλιτζάνι ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
Eκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές, το προσθέτουμε μέσα στη μαρινάδα κι ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Απλώνουμε σε πιάτο τα ψίχουλα του ψωμιού και τα ανακατεύουμε με τη μία κουταλιά από το μείγμα των μπαχαρικών. Βγάζουμε τα κομμάτια κρέατος από το μπολ και τα τινάζουμε λίγο να φύγει ή περίσσια της μαρινάδας. Στη συνέχεια τα κυλάμε πάνω στα ψίχουλα για να καλυφθούν καλά και να σχηματισθεί μια κρούστα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C. Περνάμε σε καλαμάκια τα κομμάτια και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά, γυρίζοντας τα μία μόνο φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρουμε με σαλάτα ταμπουλέ που έχουμε ετοιμάσει και φυλάξει στο ψυγείο, με πιπεριές, ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ, κρεμμυδάκι φρέσκο και δυόσμο.
Το άρθρο αναρτήθηκε στο thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...