Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΣΟΚ και Δέος στο ΝΑΤΟ! Πλήρης αποδυνάμωση του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )


Η μία μετά την άλλη έρχονται οι «εκπλήξεις» από την ρωσική αμυντική βιομηχανία η οποία δείχνει τα «δόντια της» στην προκειμένη περίπτωση στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό με τους νέους υπερηχητικούς αντι-πλοϊκούς πυραύλους  Zirkon που ήδη επανδρώνουν πολεμικά πλοία ...
κατευθυνόμενων πυραύλων αγνώστου κλάσεως και τύπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου.
Το ερώτημα που υπάρχει  αφορά προς το παρόν μόνο την Φρεγάτα  ναύαρχος Grigorovich που ευρίσκεται στην Ταρτούς   και το εάν αυτή μεταφέρει αυτόν τον  «θανατηφόρο» πύραυλο ενάντια στα αμερικανικά αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke που σταθμεύουν στην Α.Μεσόγειο.
Σίγουρα η Μόσχα δεν θα «διαφήμιζε» ένα τέτοιο όπλο ειδικά σε αυτήν την Φρεγάτα ή μήπως όχι ;
Πάρα πολύ πιθανό η Φρεγάτα να μεταφέρει στα αμπάρια της αυτόν τον πύραυλο διότι αυτό θα έκανε οποιοσδήποτε στην θέση του Ρώσου ΑΓΕΝ για την διαμορφωθείσα κατάσταση στην Συρία μετά την εκτόξευση των αμερικανικών θανατηφόρων πυραύλων TOMAHAWK.
Οι πύραυλοι Zircon θα εφοδιάσουν πολλές μονάδες επιφανείας του ρωσικού ναυτικού  ειδικά στην Μαύρη Θάλασσα για τους γνωστούς  λόγους.
Με λίγα και απλά λόγια το ρωσικό γενικό επιτελείο θα μετατρέψει αρχικά όλα τα παλαιού τύπου Καταδρομικά σε θαλάσσιες πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων όλων των διαμετρημάτων, σε μεγάλες αποστάσεις αποτελώντας πλέον ένα τρομερό όπλο στην θάλασσα.
«Τα υπερ-υπερηχητικά βλήματα «Zirkon» στο ρωσικό Ναυτικό θα  αποδυναμώσουν πραγματικά  τη θέση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ», ανέφερε σε μια εκπομπή της «Εθνικής Υπηρεσίας Ειδήσεων,» ο πρόεδρος της Ακαδημίας γεωπολιτικών ζητημάτων, ο πασίγνωστος διδάκτωρ στρατιωτικών επιστημών Konstantin Sivkov.
Επίσημα οι πύραυλοι αναφέρονται ως αντι-πλοϊκοί, αλλά πρόκειται για πυραύλους πολλαπλών αποστολών και στόχων,  οι οποίοι μπορούν να κονιορτοποιήσουν οτιδήποτε στο έδαφος.
«Ο ρόλος των αμερικανικών αεροπλανοφόρων  στον τομέα των ναυτικών  αντιπαραθέσεων αποδυναμώνεται δραστικά υπέρ των βαρέων πυρηνοκίνητων  ταχέων πολεμικών σκαφών μας, τα οποία θα είναι εξοπλισμένο με αυτά τα βλήματα,» είπε ο εμπειρογνώμονας.
Ο Sivkov σημείωσε ότι ο πύραυλος «Zirkon» είναι σε θέση να ξεπεράσει το σύστημα οποιασδήποτε αντιπυραυλικής άμυνας, η οποία στοχεύει στην καταστροφή βαλλιστικών στόχων.
«Ο πύραυλος έχει τεθεί σε κατάσταση όπου μπορεί να υιοθετηθεί σε μια σειρά καταστάσεων πρώτου πλήρους κλίμακας ως υπερηχητικό όπλο τακτικής ακτίνας στο πεδίο  δράσης.»,  πρόσθεσε ο ίδιος ο Sivkov.
Σχετικά με την έναρξη δοκιμών του υπερηχητικού πυραύλου Cruise  «Zirkon», γνωρίζεται ότι έγινε γνωστό το  2016 και τώρα ο πύραυλος είναι επιχειρησιακός και εξοπλίζει τα ρωσικά πολεμικά πλοία.
Τα δεδομένα σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πυραύλου είναι ένα καλά  κρυμμένο μυστικό. Αναφέρεται ότι το δραστικό βεληνεκές των πυραύλων είναι 300-400 χιλιόμετρα ενώ ο πύραυλος κινείται με την εξωπραγματική ταχύτητα   των 8 Mach .
Άλλες πληροφορίες φέρουν τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να ζήτησε την εσπευσμένη τοποθέτηση αυτού του τρομερού όπλου και την πρόωρη τοποθέτηση του σε πολεμικά του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας τα οποία θα « ταξιδέψουν» στην Ανατολική Μεσόγειο εφόσον το απαιτήσουν οι περιστάσεις.
Ένας τέτοιος πύραυλος στο πεδίο του ναυτικού πολέμου αλλάζει άρδην όλα όσα γνωρίζουν οι ανώτατοι αξιωματικοί για όλα τα είδη πολεμικών επιχειρήσεων,  μιας και μιλάμε για δυνατότητα πλήγματος από τεράστια απόσταση , με τεράστια ταχύτητα και σαφή δυνατότητα «βύθισης» ολόκληρων πλοίων μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
«Στο βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Ναύαρχος Ναχίμοφ»  κατά την διάρκεια του εκσυγχρονισμού  εγκαταστάθηκαν υπερηχητικοί πύραυλοι  «Zircon», ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων  Itar-Tass πηγή στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας.
Στο καταδρομικό «Ναύαρχος Ναχίμοφ» εκτελούνται εργασίες συντήρησης και θα επιστρέψει σύντομα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, κατέληξε  η ίδια πηγή, υπονοώντας ενδεχομένως την Μεσόγειο θάλασσα.
«Κατά την διάρκεια της ανακατασκευής του πραγματοποιήσαμε μια βαθιά αναβάθμιση του πλοίου αντικαθιστώντας το σύνολο των πυραυλικών του συστημάτων. Ως αποτέλεσμα, είχαμε την τοποθέτηση συστήματος  εκτόξευσης του υπερηχητικού  πυραύλου «Zircon», δήλωσε η ίδια πηγή.
Το έτερο καταδρομικό που θα εφοδιαστεί με πυραύλους αυτού του τύπου είναι το καταδρομικό του  Βορείου Στόλου «Πέτρος ο Μέγας» το οποίο  θα εφοδιαστεί  με υπερηχητικά αντιπλοϊκά  βλήματα «Zircon», δημιουργώντας μία δύναμη με «στρατηγική αποτροπή».
Αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχόμενη  κάθοδο από τα Στενά του Βοσπόρου ενός ρωσικού υπερ-καταδρομικού με το πυραυλικό σύστημα  «Zircon»  ( του οποίου το βεληνεκές Αμερικανοί το εκτιμούν στο διπλάσιο των 400 χλμ), θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Μεσόγειο θάλασσα.
Ενδεικτικό για τι είδους πύραυλο αναφέρεται ο Konstantin Sivkov , τονίζεται ότι ο  όρος υπερ-υπερηχητικός  αναφέρεται σε πύραυλο που κινείται πέντε φορές και άνω, γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου,  (5 Mach) , και η οποία είναι ισοδύναμη με μια ταχύτητα περίπου 6.200 χλμ/ώρα στο επίπεδο της θάλασσας και 5300 χλμ/ώρα σε μεγάλα υψόμετρα.
Οι υπερ-υπερηχητικοί  πύραυλοι αυτού του τύπου αποτελούν την πιο θανατηφόρα έκδοση οπλικού συστήματος στον κόσμο και δεν υπάρχει μέχρι στιγμή αντίστοιχη «απάντηση» από την πλευρά της δύσης.
Το μόνο σύστημα αεράμυνας που μπορεί να χτυπήσει στόχους που είναι ικανοί  να αναπτύξουν  ταχύτητα περίπου 5-6 Mach, είναι το επίσης ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα  S-500.
Αυτές οι ταχύτητες και αυτά τα οπλικά πυραυλικά συστήματα τόσο από την Ρωσία όσο και πρόσφατα από τις Ηνωμένες πολιτείες «βγαίνουν» σιγά στην δημοσιότητα καταδεικνύοντας με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πόσο επικίνδυνος , καταστροφικός και ολοκληρωτικός θα ήταν ου μη γένοιτο,  ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος όπως αναφέρεται συνεχώς εδώ και δύο χρόνια.

πηγή: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...