Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Εργατική Πρωτομαγιά 2017: Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μαγιάτικο στεφάνι [vid]


Εργατική Πρωτομαγιά 2017: Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μαγιάτικο στεφάνι [vid]
Την Πρωτομαγιά το έθιμο σας καλεί να φτιάξετε μαγιάτικο στεφάνι. Το στεφάνι της Πρωτομαγιάς συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης και υπάρχουν τόσες πολλές κατασκευές που μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα.
Το μαγιάτικο στεφάνι είναι κατασκευή με λουλούδια που ...
γίνεται για τον ερχομό της Άνοιξης. Είναι ελληνικό αλλά όχι μόνο έθιμο. Ιδιαίτερα στα νησιά της Μεσογείου γιορτάζοντας την Άνοιξη, την 1η του μήνα Μάη, φτιάχνουν ένα στεφάνι με ...
λουλούδια (αγριολούλουδα, μαργαρίτες και πιο σπάνια παπαρούνες) συνήθως από τους αγρούς. Το λουλούδινο στεφάνι κρεμιέται έξω από τα σπίτια. Όλα τα σπίτια, εκτός από εκείνα που έχουν πένθος, φτιάχνουν στεφάνι για προστασία, υγεία, ευτυχία, για το μάτι.
Το στεφάνι θα παραμείνει στο σπίτι μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Στη γιορτή του Αη Γιάννη του Κλείδωνα το ρίχνουν στη φωτιά. Ανάβουν φωτιές σε δρόμους και πλατείες και πηδούν πάνω από τη φωτιά τρεις φορές, τρέχοντας.
Σύμφωνα με τη Λαογραφική έρευνα το μαγιάτικο στεφάνι φτιάχνεται με βέργα από ευλύγιστο και ανθεκτικό ξύλο κληματαριάς ή σύρμα γύρω από το οποίο στηρίζονται τα λουλούδια.
Δείτε το βίντεο και ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μαγιάτικο στεφάνι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...