Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Έχετε δοκιμάσει παντζάρια τηγανητά;


Δοκιμάστε μια συνταγή εύκολη και διαφορετική.

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Υλικά
-600 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε φέτες
-2 φλιτζάνια φύλλα παντζαριών (τρυφερά)
-1/2 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνισμα
-1½ φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
-1½ λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
-1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
-3 αντζούγιες
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Στεγνώνουμε τις φέτες του παντζαριού σε χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αφαιρούμε και πετάμε το λάδι. Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο με το σκόρδο, τις αντζούγιες και την πιπεριά και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψίχουλα και ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσουν. Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα τα παντζάρια, τα φύλλα τους και τα ψίχουλα. Συμπληρώνουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Από το thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...