Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Το πολίτικο γλυκό... Μαλεμπί!


Έχετε δοκιμάσει μαλεμπί; Είτε ναι, είτε όχι είναι ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό με καταγωγή από την Πόλη.



Υλικά για 6-8 άτομα

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά:

-5 φλιτζάνια νερό
-3 φλιτζάνια ζάχαρη
-1 φλιτζάνι νισεστέ
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-7-8 γαρίφαλα
-2 κουτ. σούπας βούτυρο
-2 φλιτζάνια αμύγδαλα λευκά
-λίγη κανέλα σκόνη

Eκτέλεση
Βράζουμε τα γαρίφαλα σε 1 φλιτζάνι νερό για 4-5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και φυλάμε το νερό. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το νερό από τα γαρίφαλα και το υπόλοιπο νερό της συνταγής, τη ζάχαρη, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, και το νισεστέ. Ανακατεύουμε με κουτάλα να διαλυθεί μερικώς η ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο και καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα. Όταν ροδίσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα αρωματισμένου νερού και ζάχαρης, και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν πήξει και αρχίσει να κοχλάζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα, την πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ρίχνουμε μέσα το μαλεμπί. Στρώνουμε την επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε σε φέτες.
Σημ.: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά το μαλεμπί. Ίσως αυτό να οφείλεται στη μαλακή του υφή που θυμίζει παιδική τροφή ή ίσως στα αρώματά του, που θυμίζουν γλυκά μαγειρέματα της μαμάς στο πατρικό σπίτι. Φτιάξτε το μαλεμπί από την προηγούμενη μέρα και βάλτε το στο ψυγείο για να αποκτήσει αυτήν την ωραία ελαστική υφή. Αρωματίστε το με ό,τι τραβάει η καρδιά σας –ανθόνερο, ροδόνερο, κακουλέ, μαστίχα ή ακόμη και λεβάντα.
Από το thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...