Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΗΠΑ: Οργισμένοι οι γονείς για τις αφίσες «δημοπρασίας σκλάβων» σε σχολείο

΄
Τις έντονες αντιράσεις των γονέων προκάλεσε η ιδέα σε ένα σχολείο στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ να ζητηθεί από μαθητές της πέμπτης τάξης να δημιουργήσουν αφίσες από δημοπρασίες σκλάβων, στο πλαίσιο μιας εργασίας.
Μάλιστα,  ο υπεύθυνος του σχολείου αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για αυτή την «πολιτισμική αναισθησία».
Οι αφίσες αφαιρέθηκαν από τους τοίχους του δημοτικού σχολείου, αλλά είχαν προηγηθεί τα παράπονα γονέων και ...
άλλων πολιτών για την εργασία. Οι αφίσες περιλάμβαναν φράσεις όπως: «Άντρες: ηλικίας 20-26, δυνατοί» και «αν, ετών 12, ένα καλό κορίτσι για το σπίτι». Οι μαθητές δημιούργησαν ακόμη και αφίσες για καταζητούμενους, πιθανότατα για σκλάβους που το είχαν σκάσει.
«Παρόλο που δεν ήταν η πρόθεσή μας, αναγνωρίζουμε ότι το παράδειγμα μιας δημοπρασίας σκλάβων μέσω αφισών, παρότι ιστορικά σχετικό, ήταν πολιτισμική αναισθησία», δήλωσε ο υπεύθυνος του σχολείου.
Οργή για τις αφίσες «δημοπρασίας σκλάβων» σε σχολείο των ΗΠΑ
pihqd2d6
«Βεβαίως κατανοούμε και σεβόμαστε τις έντονες αντιδράσεις που είχαμε από γονείς όταν είδαν τις αφίσες», σημείωσε ακόμη σε μια δήλωσή του στο CNN. Στους μαθητές ανατέθηκε να εξετάσουν «τον άσχημο και θεμελιακό ρόλο που η δουλεία έπαιξε στην Αμερική».
Όταν όμως οι αφίσες έκαναν την εμφάνισή τους στους τοίχους του σχολείου, κάτοικοι της περιοχής και γονείς εξοργίστηκαν, εκφράζοντας την απορία του για τον «σκοπό» που μπορεί να έχει μια τέτοια εργασία. «Δεν αντιλαμβάνονται καθόλου πώς αυτό το πρότζεκτ μπορεί να είναι αποτελεσματικό για να διδάξει την αμερικανική ιστορία σε οποιονδήποτε μαθητή οποιασδήποτε ηλικίας», τόνισε ο ένας από τους γονείς.

πηγή:pronews.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...