Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Κατερίνη:Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Θ.Καράογλου


Το βιβλίο του «Ορκίζομαι» με θέμα τη Συνταγματική Αναθεώρηση, παρουσίασε σήμερα Κυριακή στην Κατερίνη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επημελητηρίου Κατερίνης.  

Αναλύοντας τα κεφάλαια του βιβλίου του ο κ.Καράογλου εξήγησε ότι ο πυρήνας του βασίζεται σε δυο πυλώνες. Τον πρώτο τον αποκαλεί «αναβάθμιση του πολιτικού μας συστήματος». Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για την ανάγκη ...
θεμελίωσης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα όσον αφορά στην πάταξη της διαπλοκής, της διαφθοράς και των κάθε λογής κατεστημένων. Ο δεύτερος τον οποίο αποκαλεί «θεσμική θωράκιση του Συντάγματος» αφορά στην ενίσχυση των ανεξάρτητων θεσμών και τη διασφάλιση της ισοπολιτείας. 




«Με την παραβίαση των κανόνων αξιοκρατίας να καταρρακώνει την αξιοπρέπεια του πολίτη και να προσβάλλει τη δημοκρατία μας, τραυματίζουμε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς» παρατήρησε, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, του ευδιάκριτου διαχωρισμού εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, του ουσιαστικού ελέγχου των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων και της μείωσης του ορίου των εκλογικών δαπανών» είπε μεταξύ άλλων.





Για το βιβλίο μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ Λάρισας και αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης Χαράλαμπος Μπρουσκέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...