Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΓΣΕΒΕΕ: Δύο στους τρεις νέους στην Ελλάδα σκέφτονται να μεταναστεύσουν


Μείωση εισοδημάτων, σε σχέση με το 2015, είχε το 75% των Ελλήνων και το 35% των πολιτών ζει με εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ ετησίως.
Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την έρευνα εισοδήματος για το 2016 που πραγματοποίησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και θα παρουσιαστεί αναλυτικά αύριο το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου. 

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην έρευνα, δύο στους τρεις νέους δηλώνουν την πρόθεση να μεταναστεύσουν ...στο εξωτερικό για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη. 

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο του brain drain έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Η... διαρροή «εγκεφάλων» είναι μια από τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας από το 2008 έως το 2016 έχουν μεταναστεύσει από τη χώρα 427.000 Ελληνες, ηλικίας 15-46 ετών. 

Οι λόγοι που νέοι επιστήμονες οδηγούνται προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό δεν είναι μόνο η αδυναμία εύρεσης εργασίας και η οικονομική κρίση, αλλά και η αναξιοκρατία και διαφθορά που περιορίζει τις δυναότητες εξέλιξης. 

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της ICAP για τη φυγή των νεών στο εξωτερικό σύμφωνα με τα οποία ένα ποσοστό 47% του δείγματος είχαν ήδη εργαστεί στην Ελλάδα πριν φύγουν ενώ αποφάσισαν να φύγουν λόγω της επικρατούσας αναξιοκρατίας και διαφθοράς (ποσοστό 37%), της ανεργίας (ποσοστό 35%), της οικονομικής κρίσης (ποσοστό 33%) και των καλύτερων προοπτικών εξέλιξης (ποσοστό 33%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...