Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : Αφιέρωμα στον Αριστοτέλη


Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  πραγματοποιήθηκε ημερίδα αφιερωμένη στον Αριστοτέλη, από το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης σε συνεργασία με το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής, στο πλαίσιο του “Επετειακού Έτους Αριστοτέλη”, όπως ανακηρύχτηκε το 2016 από την  UNESCO.
Ο πρώτος εισηγητής, ο αστροφυσικός Κωνσταντίνος Τζιότζιου, ανέπτυξε τη φυσική φιλοσοφία του Αριστοτέλη. Ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων νομού Πιερίας Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέτρεξε...



 στην ιστορία της εκπαίδευσης και σε αναφορές των σχολικών εγχειριδίων στον φιλόσοφο. Τέλος, ο καθηγητής φιλοσοφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Κάλφας μίλησε για τον φιλόσοφο Αριστοτέλη και κατά πόσο επιβιώνει σήμερα η σκέψη του.


 Η ημερίδα άφησε θετικές εντυπώσεις, όχι μόνο για τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα των εισηγήσεων, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο οι τρεις επιστήμονες πέτυχαν με φυσικό ύφος και λόγο την απλούστευση του δυσνόητου περιεχομένου, κερδίζοντας έτσι το κοινό. Σύμφωνα με την παρατήρηση του κ. Νικολαΐδη, “η ημερίδα έδειξε τον δρόμο για μια ολιστική προσέγγιση της γνώσης και επομένως και της διδασκαλίας.”





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...