Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Χρησιμοποιήστε ΠΑΝΤΟΥ λάδι καρύδας και δείτε διαφορά!


Το λάδι καρύδας τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί ως μια υπερτροφή, η οποία, στην ουσία, έχει θεραπευτική δράση και λειτουργεί ως φάρμακο. Παλιότερα το λάδι αυτό είχε δυσφημιστεί λόγω του υψηλού περιεχομένου του σε κορεσμένο λίπος. Έτσι κυκλοφορούσε η φήμη ότι δήθεν το λάδι της καρύδας προκαλεί αθηροσκλήρωση, παχυσαρκία και Αλτσχάιμερ και ότι θα πρέπει να αποφεύγεται από τη διατροφή. Αυτή η φήμη είχε προκληθεί λόγω της «υστερίας» κατά των κορεσμένων λιπών. Οι νεότερες έρευνες απέδειξαν ακριβώς το ...
αντίθετο. Το λάδι της καρύδας προστατεύει από την καρδιοπάθεια, καταπολεμά την παχυσαρκία και αποτελεί φάρμακο για το Αλτσχάιμερ. Μελέτες που διεξήχθησαν στους κατοίκους των νησιών του Ειρηνικού, οι οποίοι καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα λαδιού καρύδας (όπως οι Έλληνες καταναλώνουμε το ελαιόλαδο) έδειξαν σχεδόν απουσία ή ελάχιστα ποσοστά καρδιαγγειακής ασθένειας.
Το λάδι της καρύδας έχει εκπληκτικές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η καρύδα έχει ένα ειδικό συστατικό που κάνει το λάδι της υπέροχο για την καταπολέμηση των μικροβίων. Αυτό το συστατικό ονομάζεται λαυρικό οξύ. Στο σώμα, το λαυρικό οξύ μετατρέπεται σε μονολαυρίνη, η οποία έχει αντι-ιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η μονολαυρίνη μπορεί να καταπολεμήσει τους εξής ιούς: ιλαρά, ιός της γρίπης, έρπης, διάφορα είδη μολυσματικών βακτηριδίων και παράσιτα όπως η Giardia και Lamblia. Σκοτώνει επίσης το μύκητα κάντιντα.
Εκτός από τα οφέλη υγείας που προσφέρει, όταν καταναλώνεται, προσφέρει επίσης οφέλη, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα. Χρησιμοποιείται συχνά για μασάζ, για να ξεκουράσει τους κουρασμένους μύες. Έχει επίσης σημαντικά ενυδατικά οφέλη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση των λοσιόν σώματος. Το λάδι καρύδας έχει επίσης πολλά αντιγηραντικά οφέλη και μπορεί να προστατέψει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να κάνουν το δέρμα να φαίνεται γεροντότερο και πιο κουρασμένο.
Το λάδι της καρύδας είναι ιδανικό για μαγείρεμα. Το πρόβλημα με τα άλλα είδη φυτικών λαδιών είναι ότι, όταν θερμαίνονται, ταγγίζουν. Το ταγγισμένο, οξειδωμένο λάδι είναι κακό, βλάπτει τις αρτηρίες και είναι καρκινογόνο. Αντίθετα, το λάδι της καρύδας, όταν εκτίθεται στη θερμότητα, αντιστέκεται στη βλάβη της θερμοκρασίας και δεν ταγγίζει.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το λάδι της καρύδας μειώνει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ και ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου. Υπάρχουν ανέκδοτες μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν δώσει λάδι καρύδας σε συγγενείς τους με Αλτσχάιμερ και οι ασθενείς έχουν εντυπωσιακή βελτίωση.
Το λάδι της καρύδας θεραπεύει τις πληγές γρηγορότερα και είναι αποτελεσματικό στη μείωση της κυτταρίτιδας. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας
λάδι καρύδας με 10 σταγόνες αιθέριου έλαιου γκρέ- ιπφρουτ και κάντε μασάζ στο δέρμα σας. Μπορεί να βοηθήσει κατά των ρυτίδων. Βάλτε λάδι καρύδας στοδέρμα σας πριν πάτε για ύπνο, για να μειώσετε τις κηλίδες του γήρατος και τις ρυτίδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα για να θεραπεύσει το ξερό και ξεφλουδισμένο δέρμα αυτών που πάσχουν από έκζεμα και ψωρίαση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για τη θεραπεία του αθλητικού ποδιού (μυκητίασης των αθλητών) και των μυκήτων του δέρματος. Μπο- ρεί να χρησιμοποιηθεί ως αντηλιακό και ως φάρμακο για τα ηλιακά εγκαύματα. Είναι SPF 4 (Παράγοντας Προστασίας από τον Ήλιο 4), δηλαδή το 75% της ηλιακής ακτινοβολίας UVB μπλοκάρεται, και μπορεί να μαλακώσει και να ενυδατώσει το δέρμα από ηλιακό έγκαυμα.
Το λάδι της καρύδας είναι καλό για τη στοματική υγιεινή. Μπορείτε να φτιάξετε σπιτική οδοντόκρεμα μ᾿ αυτό. Αναμείξτε ίσες ποσότητες λαδιού καρύδας με μαγειρική σόδα και έπειτα προσθέστε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου για την παρασκευή σπιτικής οδοντόκρεμας. Μπορείτε επίσης να κάνετε μπουκώματα ανάμεσα στα δόντια με λάδι καρύδας για 20 λεπτά, για να σκοτώσετε τα κακά βακτήρια και να φρεσκάρετε την αναπνοή σας. Αυτή η πρακτική ονομάζεται oil pulling. Το oil pulling είναι μια αρχαία Αγιουρβεδική πρακτική (η Αγιουρβέδα είναι η παραδοσιακή ινδική ιατρική) που πάει πίσω στο χρόνο 3.000 χρόνια.
Σύμφωνα μ᾿ αυτή την πρακτική, βάζετε μια κουταλιά λαδιού καρύδας στο στόμα σας και μετά το ανακατεύετε ανάμεσα στα δόντια σας για 20 λεπτά, το ελάχιστο 5 λεπτά, πριν να το φτύσετε. Μην καταπιείτε το λάδι, διότι θα καταπιείτε τις τοξίνες που προσπαθείτε να αποβάλλετε. Μετά πρέπει να βουρτσίσετε τα δόντια σας με φυτική οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο και ναξεπλύνετε το στόμα σας. Αυτή η αρχαία ιατρική πρακτική είναι πολύ σημαντική για την υγεία σας, διότι το στόμα σας περιέχει εκατομμύρια βακτήρια, μύκητες, ιούς και άλλες τοξίνες. Το λάδι με το οποίο κάνετε ανακάτεμα ανάμεσα στα δόντια σας λειτουργεί ως καθαριστής, διώχνοντας τις τοξίνες προτού να βρουν την ευκαιρία να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα.
Να αγοράζετε λάδι καρύδας βιολογικής παραγωγής. Είναι όμως σημαντικό να τονιστεί ότι, όσον αφορά τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο λάδι της καρύδας, δεν είναι όλα τα λάδια της καρύδας ισοδύναμα στις ποσότητες των αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Τα ραφιναρισμένα λάδια καρύδας έχουν πολύ λίγα ή και καθόλου αντιοξειδωτικά, και μάλιστα ακόμα και τα παρθένα λάδια καρύδας δεν παράγονται με τον ίδιο τρόπο, ώστε να έχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά είναι περισσότερο παρόντα στο λάδι της καρύδας που παράγεται με τη μέθοδο υγρής επεξεργασίας και ότι απελευθερώνονται πιο άφθονα στολάδι της καρύδας, όταν χρησιμοποιείται μικρή θερμότητα κατά τη διαδικασία παραγωγής. Πολλά παρθένα λάδια καρύδας στο εμπόριο παράγονται χωρίς θερμότητα, με ψυχρή έκθλιψη. Αν και αυτή η διαδικασία είναι προτέρημα για τη βιομηχανία του ελαιολάδου, είναι μειονέκτημα για την παρασκευή υψηλής ποιότητας λαδιού καρύδας.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο » ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ: ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ»
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...