Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Κανένα ΕΛΕΟΣ! Ζητούν την 'ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ' της Ελλάδας...


Κατέθεσε λοιπόν χθες η κυβέρνηση το Νομοσχέδιο για το κλείσιμο της Α αξιολόγησης (καλά διαβάσατε της Α).  Αν και είναι το πιο "ΑΠΑΛΟ" από όσους εφαρμοστικούς νόμους  έχει καταθέσει τον τελευταίο ένα χρόνο προς ψήφιση, το επίμαχο νομοσχέδιο προβλέπει:

1. Ασφαλισμένοι ΟΓΑ θα χάσουν επιπλέον 37 εκατομμύρια...
 το 2017 –σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Θα πληρώνουν κρατήσεις Υγείας 6% από 1.1.2017, αντί 4,73% που θα πλήρωναν.
2. Ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματιών (έως δέκα δωμάτια) σε περιοχές με λίγους κατοίκους, θα πληρώνουν από 1.1.2017 για περίθαλψη 20% του εισοδήματός τους, αντί 14% που θα πλήρωναν. Η αύξηση στην επιβάρυνση αυτή αγγίζει το 50%.

3. νέοι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί κλπ) «ξεχνάνε» οριστικά πια την δυνατότητα να πληρώνουν μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές στο ΕΤΑΑ. Καταργείται διάταξη που επέτρεπε μειωμένες εισφορές για τα πέντε πρώτα χρόνια ασφάλισης, που θα διευκόλυνε το επαγγελματικό ξεκίνημά τους.

4. Αντί 15% έκπτωση στο ποσό για εφάπαξ εξαγορά χρόνου ασφάλισης,  η έκπτωση καθορίζεται πλέον σε 2% ανά εξαγοράσιμο έτος. Αυτό σημαίνει επιβάρυνση για όσους θα εξαγόραζαν π.χ. ένα-πέντε χρόνια, αφού θα έχουν έκπτωση 2%-10%, αντί 15% που ίσχυε για όλους.
Συν τοις άλλοις, ο νέος εφαρμοστικός νόμος παραδίδει στο υπερ-Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας επτά ΔΕΚΟ (και όχι έξι, όπως προέβλεπε το προσχέδιο νόμου που είχε διαρρεύσει την πέμπτη). Αυτές έιναι: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ κλπ), αλλά και η ΕΛΒΟ. Ορίζεται παρόλα αυτά ότι η εκκαθάριση της ΕΛΒΟ θα συνεχιστεί με τους ίδιους όρους και συμφωνίες.

Επιπλέον, το δημόσιο χάνει έσοδα από φοροαπαλλαγές που δίνει σε εταιρίες, για να διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις  ή το «σπάσιμο» του κρατικού μονοπωλίου. Συγκεκριμένα:

-        στο πλαίσιο του διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ, δεν θα επιβληθεί προβλεπόμενη διάταξη για προκαταβολή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.

-        απαλλάσσονται από φόρους τα ενοίκια που θα εισπράττει η ΓΑΙΟΣΕ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά την ιδιωτικοποίηση.

-        η ΓΑΙΟΣΕ θα παρακρατά ένα μέρος των εσόδων της αυτών και δεν θα το δίνει στο Δημόσιο. Το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών δεν έδωσε στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για να υπολογιστεί η απώλεια εσόδων που θα έχει το Δημόσιο.

πηγήvoicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...