Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Λευκή σάλτσα: Κόλπα για να.. "δέσει"



Τρία απλά βήματα..
Μάθε κολπάκια για να δέσει καλύτερα η λευκή σάλτσα.
Κάτι έκανες λάθος στις δοσολογίες των υλικών και η σάλτσα σου δε δένει με τίποτα; Μην τα βάφεις μαύρα. Σου έχουμε 3 λύσεις για να διαλέξεις όποια προτιμάς:

* Κορνφλάουρ: 1 κουταλίτσα αρκεί
Βάλε στη σάλτσα σου λίγο κορνφλάουρ αραιωμένο με λίγο νερό της βρύσης (1 με 1,5 κουταλιά της σούπας συνήθως αρκεί) κι ανακάτεψέ τη μέχρι να δέσει.
* Αλεύρι & βούτυρο: Κάνουν θαύματα
Ρίξε μια κουταλιά αλεύρι και λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη κι ανακάτεψε καλά για να μη σβολιάσει. Η σαλτσούλα σου θα πήξει στο λεπτό!
* Κρέμα γάλακτος: Σου λύνει τα χέρια
Βάλε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμη για να πήξει η σάλτσα. Ωστόσο προσοχή γιατί με τον τρόπο αυτό η σαλτούλα σου θα γίνει εξαιρετικά λιπαρή και χαρά της θερμίδας, γι΄αυτό με μέτρο η τρίτη επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη σταματάς. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο διαφορετικό, τα άλλα είναι όλα ίδια…

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ. Υπάρχει λόγος που είσαι διαφορετικός. Ένα σχολείο είναι η Ζωή. Δε χρειάζεται να «μένεις στην ίδια τάξη», από...